Radno vreme naše internet prodavnice

Radno vreme naše internet prodavnice je svih 7 dana u nedelji od 00-24h. Bez ikakvih problema možete u tom periodu vršiti porudžbine putem sajta, dok nas na telefone možete kontaktirati svakog radnog dana od 10 do 21h, subotom od 12 do 20h i nedeljom od 12 do 19h. Naši kontakt telefoni su: 011 3287 055, 064 1021 955.

Kako da poručim?

Poručivanje se vrši putem našeg internet sajta. Više informacija o načinu poručivanja možeš naći OVDE.

Načini plaćanja

Sve cene koje su prikazane na našem sajtu su sa uračunatim PDV-om.

Podržavamo sledeće načine plaćanja:

  • Plaćanje pouzećem
  • Plaćanje platnim karticama

Detaljnije o načinima plaćanja pogledajte – OVDE.

Prihvatanjem uslova kupovine na sajtu zlastreet.com prihvatate da Vam račun dostavljamo elektronskim putem (na email adresu koju unosite prilikom pravljenja narudžbine).

Ugovor o prodaji na daljinu

Tekst ugovora i odredbe opštih uslova poslovanja možete preuzeti OVDE.

REKLAMACIJE

Svi naši kupci poseduju pravo na reklamaciju robe poručene putem naše online prodavnice. Naša internet prodavnica posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije i poštujemo prava svojih kupaca. Odgovor na Vašu reklamaciju ćete dobiti u najkraćem mogućem roku, a najkasniije u roku od 14 dana od prijema reklamacije. Sam rok za rešavanje reklamacije je 30 dana od dana njenog prijema. Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca najkasnije u roku od tri dana od dana prijema odgovora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana.
Prodavac je dužan da u slučaju odbijanja reklamacije pruži odgovarajuće obaveštenje potrošaču (obrazloženje o neprihvatanju reklamacije). Takođe, u slučaju odbijanja reklamacije prodavac je dužan da potrošača sveobuhvatno obavesti o mogućnosti rešavanja sporova vansudskim putem, kao i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje sporova.

U nastavku pročitajte detaljnije na koji način se vrši proces reklamacije, zamene ili povrata. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumicu, budite slobodni da nas kontaktirate i mi ćemo se potruditi da dobijete konkretna uputstva i pojasniti proceduru kako da ostvarite reklamaciju: email: office@dim011.rs  tel: +381 64 1021 955 ili +381 11 3287 055

Oštećenje prilikom transporta

Svako oštećenje robe prilikom transporta ili ukoliko npr. nedostaje deo pošiljke ili je proizvod neispravan kupac je dužan da prijavi u roku od 24 časa od prijema robe. Molimo Vas da robu tj. samo njeno pakovanje proverite još dok je kurir tu. Ukoliko ima vidljivih tragova po samoj ambalaži pakovanja i proizvoda zamolite zaposlenog u kurirskoj službi da sačeka da proverite i da li je sam sadržaj tj. proizvod oštećen. Ukoliko postoji potreba za reklamacijom javite nam se da Vam pojasnimo dalju proceduru i proces reklamacije.

Zamena

Ukoliko je proizvod stigao u ispravnom stanju, međutim Vi niste zadovoljni ili Vam ne odgovara veličina i želeli biste zamenu za drugi proizvod iz naše ponude ili za isti proizvod samo u drugoj veličini. To je naravno moguće, potrebno je da nas obavestite o tome i da nam proizvod vratite u ispravnom, nekorišćenom stanju. Ovo pravo možete ostvariti najviše 14 dana od prvobitnog prijema paketa.

Saobraznost

Zakonom o zaštiti potrošača Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 24 meseca od kupovine robe. Za robu čiji je period saobraznosti duži od 24 meseca, Trgovac je dužan da izda garantni list dobavljača. Trgovac je dužan da u slučaju nesaobraznosti robe o svom trošku obezbedi servisiranje iste. Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kom Trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraći od 12 meseci.

Period saobraznosti artikala koji se smatraju potrošnom robom može biti manja od 24 meseca. Period saobraznosti za takve artikle iznosi 6 meseci, ukoliko proizvođač nije drugačije propisao.

Pravo na reklamaciju i besplatno servisiranje od strane Trgovca kupac gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem i njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.

Za sve dodatne informacije, slobodni ste da nas kontaktirate putem email-a: office@dim011.rs

Reklamacija za proizvode sa garancijom dužom od 2 godine:

Ukoliko je potrošač za kupljeni proizvod dobio garanciju koja je duža od 2 godine (kod nekih postoji i doživotna garancija), u tom slučaju ako se reklamacija izjavljuje nakon proteka 2 godine od dana kupovine, potrošač je dužan da reklamaciju izjavi davaocu garancije. (obično su to sami proizvođači koji garantuju da njihov proizvod ima dužu garanciju, duži vek trajanja i sl. Za detalje svakako pogledajte opise proizvoda na našem sajtu ili  nas kontaktirajte putem telefona).

Otklanjanje saobraznosti posle isteka zakonskog roka

Posle isteka zakonskog roka saobraznosti robe (2 godine), potrošač je sam odgovoran za slanje robe na servis i snosi troškove slanja, primanja robe i popravke. Spisak servisera i dostupnosti rezervnih delova isporučuje se zajedno sa dokumentacijom koja ide uz robu, a pojedini proizvođači daju samo podatke o centralnom ovlašćenom servisu koji kupca dalje preusmerava na njemu najbliži ovlašćeni servis.

Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova

Potrošački spor može se rešiti postupkom vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. Kao trgovac smo dužni da vas obavestimo da smo po zakonu obavezni da učestvujemo u ovom postupku. Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova obavlja se na transparentan, efkikasan, brz i pravičan način pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Ministarstvo sačinjava listu tela i javno je objavljuje. Dostupna je na adresi: https://mtt.gov.rs/tekst/2306/zastita-potrosaca.php. Postupak pred telom može da pokrene potrošač samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor trgovcu. Potrošač protekom jedne godine od dana (bezuspešnog) podnošenja reklamacije gubi pravo na podnošenje predloga za vansudsko rešavanje spora. Vansudsko rešavanje spora može da traje najduže 90 dana od dana podnošenja predloga.
Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, ne primenjuje se, pored ostalog:

  • u potrošačkim sporovima koji su predmet Zakona o zaštiti potrošača, ako je vansudsko rešavanje sporova uređeno posebnim zakonom, a naročito u oblasti pružanja elektronskih komunikacionih usluga, poštanskih usluga, finansijskih usluga, osim finansijskih pogodbi, usluga putovanja;
  • za rešavanje sporova po procedurama koje je ustanovio sam trgovac;
  • na neposredne pregovore između potrošača i trgovca;
  • na pokušaj mirenja strana povodom spora u parničnom postupku;
  • u postupcima koje je trgovac pokrenuo protiv potrošača.

Svaka strana u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora plaća svoje troškove (troškovi zastupanja, putni troškovi i sl.). Rad tela za vansudsko rešavanje potrošačkog spora je besplatan za stranke u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora.

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme NARUČITE, saglasni ste sa uslovima reklamacije i korišćenja, kao i sa uslovima prodaje i zaključenja ugovora o prodaji na daljinu (link ugovora).
Zla Shtek će se potruditi da vam maksimalno izađe u susret i učini sve u skladu sa vašim željama i zahtevima.

Po prijemu Vaše reklamacije izdaćemo Vam pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije, tj. saopštićemo Vam broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u našoj evidenciji.

Odgovor na Vašu reklamaciju ćete dobiti u najkraćem mogućem roku, a najkasniije u roku od 14 dana od prijema reklamacije. Sam rok za rešavanje reklamacije je 30 dana od dana njenog prijema.

Pravo na odustanak od kupovine

Na osnovu zakona o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) – potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz čl. 34 i 35. ovog zakona.

Potrošač ovo pravo ostvaruje izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu.

Obrazac možete preuzeti – OVDE.

Nakon popunjenog obrasca potrebno je da nam i fizički vratite robu na našu adresu (Podzemni prolaz Palata Albanija lok. 3, Beograd) putem kurirske službe, u ovom slučaju troškove transporta robe snosi kupac.

Molimo Vas da pri slanju paketa koristite kurirsku službu Postexpress.

Ukoliko Vam je bilo šta od ovoga nejasno, kontaktirajte nas putem email-a ili na neki od telefona i sve ćemo Vam detaljno objasniti i pomoći da ostvarite svoja prava.

Povrat novca

Ukoliko ste izabrali plaćanje pouzećem:

Po prijemu vraćene robe, ustanovićemo da li je sve u redu sa robom, tj. da je nekorišćena i bez oštećenja. Nakon toga, izvršićemo povraćaj novca najkasniije u roku od 30 dana od dana kada smo primili obrazac za odustanak od ugovora na daljinu.

Potrebno je da nam dostavite tekući račun na koji želite da izvršimo povraćaj sredstava (zlastreet.com snosi troškove bankarskih provizija). Ukoliko nemate tekući račun ili želite da novac vratimo na neku drugi način molimo vas da nas o tome obavestite.

Ukoliko ste platili platnom karticom:

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, zla-zla.com je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Situacije kada potrošač nema pravo na odustanak od ugovora

Potrošač nema pravo na odustanak od kupovine u sledećim situacijama:

  • ukoliko je nakon fizičkog vraćanja robe ustanovljeno da nije vraćena roba koja je i poslata prvobitno od strane nas kao prodavca,
  • ukoliko je nakon fizičkog vraćanja robe ustanovljeno da je na samom proizvodu vršena dorada, ili je oštećen i samim tim onemogućen za dalju prodaju.

Komentarisanje na našem sajtu

Posetioci naše internet prodavnice slobodni su da komentarišu proizvode, tekstove i ostale objave na našem sajtu. Zlastreet.com zadržava pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju ili diskriminaciju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena.

Ažuriranje podataka na sajtu

zlastreet.com zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Naši poslovni podaci

Dim 011 d.o.o
Matični broj: 220705949
PIB: 106918595
Sedište firme: Dr. Dragoslava Popovića 9, 11000 Beograd – Palilula
Tel: +381(11)3281 246
email: office@dim011.rs

USLOVI PLAĆANJA

zlastreet.com podržava sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem
Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru Postexpress-a prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši gotovinski.

Platnim karticama
Ovaj način plaćanja podrazumeva plaćanje platnom karticom na sajtu zlastreet.com

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI Sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje processor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni process naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Takođe izdajemo profakturu tj. fakturu za sva pravna lica.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime zlastreet.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni zlastreet.com (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.